10 ting å tenke på innen webdesign

websites_252367738

For å skape en bra, fungerende nettside, er det viktig at man tar de rette valgene underveis. Selv om man ikke er en tusenkunstner ved PC-en, må man legge ned en del jobb i dette. Skal man skape og øke en kundebase, er god webdesign alfa og omega.

Vi har laget en rask, brukervennlig og god oversikt over de 10 elementene vi syns er viktigst innen webdesign:

 1. Brukervennlighet – Dersom du vil at besøkende skal lete rundt på nettsiden din, trives og komme tilbake (og det vil du jo!), er det viktig at det er lett å finne frem. Navigering er et av hovedpunktene for hvorvidt vi liker en nettside eller ikke.
 2. Hastighet – Tar ting tid? Ja, det gjør de, men en nettside som ikke blir lastet inn, blir heller ikke brukt. Sats på elementer som ikke drar ned hastigheten for mye, slik at du unngår at folk går lei av å vente på siden.
 3. Bra utseende – Selv om man vil være brukervennlig og rask, må man satse på en nettside som er tiltalende og grei å hvile blikket på. Velg balanserte farger som representerer og fremhever din nettside og det du tilbyr.
 4. Gode bilder – Skal du selge et produkt som skal avbildes, er det et viktig poeng at du har et interessant bilde med god oppløsning, at produktet er representert på en god måte, samt at bildet også kan lastes på eldre maskiner eller mobiltelefoner – så ikke overdriv størrelsen.
 5. Nyttig innhold – For å nå ut til de du ønsker, er det viktig at det som er skrevet på siden din er nyttig for dem. Tomt innhold som bare er luft og ord hjelper ikke besøkende med det de ønsker hjelp med.
 6. Mobilvennlig – I dagens samfunn er løpet kjørt dersom det er vanskelig å laste nettsiden på mobile enheter, enten det er et lite nettbrett eller en smarttelefon. De fleste av oss bruker mobilen mer enn PC-en som står hjemme og samler støv. Se på et nettcasino som PokerStars for eksempel. Dersom ting ikke fungerer sømløst også på mobile enheter, mister de mange spillere.
 7. Tilgjengelighet – Dersom nettsiden er for stor og tung for serveren, eller dersom du ikke vedlikeholder den, er det sannsynlig at siden kommer til å ligge nede mye av tiden. En utilgjengelig nettside er ikke til nytte for noen. Og det er garantert at noen kommer til å bli skremt dersom de besøker siden et par ganger, og stadig ikke kommer inn.
 8. Rett fokus – For å «selge» ditt produkt eller din tjeneste (enten det er en nettbutikk eller en blogg om å skrive bøker) er det viktig at innholdet alltid er i fokus. Det betyr at du må oppdatere innholdet, fylle på med mer innhold og være aktiv.
 9. Bruk rett verktøyHTML og CSS er kodespråk som gjør at nettleseren kan presentere nettsiden på en unison måte, slik som du har planlagt den. Da slipper du formatproblemer og at noe enten flytter på seg eller forsvinner fra ditt nøye planlagte design.
 10. Lett å finne – Dersom siden ikke kommer opp ved søk, er det ikke mulig å like den eller gå til siden. Med godt innhold og noen viktige nøkkelord har du større sjanse for å synes i mengden av søkeresultater som dukker opp i søkemotorene.
 11. Troverdighet – Dersom det ser ut som om innholdet på nettsiden din er stjålet fra et polsk nettsted og oversatt av en automatisk oversetter som for eksempel Google Translate, er det få som er interessert i det du tilbyr, enten det er informasjon, produkter eller tjenester. Bruk ressurser på å vise at det er verdt tiden det tar å besøke ditt nettsted, og at du tar dem like seriøst som du vil de skal ta deg.

Det kan kanskje virke noe overveldende til å begynne med, men det er egentlig sunn fornuft som råder. Hva ville du ha satt pris på om du skulle besøke en nettside som din? Hent inspirasjon fra andre som tilbyr noe liknende som det du vil tilby, og utvikle deg derfra.

admin