Å navigere på PC-en

shutterstock_321511742
Det finnes mange PCer der ute i dag og de kan være veldig forskjellige. Men, enten man bruker en PC med mus eller touch-skjerm er det grunnleggende ofte likt. Navigeringen kan virke litt komplisert ved første øyekast, men med noen enkle grep vil det gå veldig raskt så snart du er blitt vant til det.

Å komme tilbake til skrivebordet

Skrivebordet er det første stedet du kommer til på PC-en, der har du gjerne bakgrunnsbildet ditt og du kan gå inn på alle programmene. Du kan komme tilbake til denne når som helst ved å trykke på Windows-symbolet nederst til venstre og så trykke på «D» på tastaturet.

Å komme til startskjermen

På startskjermen finner du appene dine, nettsider og andre ting som du bruker ofte på PC-en. Her ligger ofte de tingene som er viktig for deg. Om du bruker en mus er den raskeste måten å komme til startskjermen på å bevege pilen helt ned til venstre og trykke på «Start»-knappen.

Se appene dine

Du kan ha en stor mengde apper på PC-en og du vil sannsynligvis komme til å laste ned flere enn du hadde i utgangspunktet. For å komme til oversikten over appene er det lettest å gå til startskjermen, eller å trykke nederst i venstre hjørne og velge apper.

ella