En balansegang

11315197-web-design-on-the-cogwheels

Uansett om man skal opprette et foretak eller kun vise til sin egen CV eller blogg, er det viktig at hjemmesiden din har en god startside. Den skal tross alt brukes til å vise besøkende hva de kan vente seg. Den skal fungere som blikkfang, å visuelt fange interessen til gjestene slik at de ønsker å utforske siden videre. Den skal også være informativ og fortelle de besøkende hva slags side de er kommet til og hva de kan forvente å finne dersom de klikker seg videre. Man bør heller ikke overlesse leseren med informasjon ettersom dette kan virke mot sin hensikt og skremme vedkommende fra å klikke seg videre på siden.

Det er altså en balansegang som må mestres hvis man skal lage en vellykket startside for sin hjemmeside. Et godt eksempel kan finnes her med forklaringen av kasinobonuser hvor temaet er godt forklart uten at det blir for mye informasjon. Det blir presentert i korte trekk med en attraktiv bruk av visuelle virkemidler uten å bli for overbærende. Et annet godt eksempel er den norske nettavisen Gamer, som benytter en lineær layout med taktfaste bylines og en livlig bruk av bilder for å lokke lesere til å klikke på sakene på siden.

Programvare til hjelp

Hvis man er ny med tanke på å opprette en egen nettside, finnes det mange programvarer som hjelper en på vei. Slik kan man enkelt lage en fullstendig nettside uten en dypere teknologisk kjennskap til prosessen. WordPress og Squarespaces er gode eksempler på slike programmer, og disse er svært populære blant bloggere, privatpersoner med behov for nettside og blant nyopprettede foretak. Dette er lavterskeltilbud som tilbyr forhåndslagde modeller for layout og muligheter for implementering av bilder, lenker og grafikk for å nevne noe. Slik kan man justere på parametere og eksperimentere med ulike uttrykk etter eget ønske.

ella