Javascript

maxresdefault (1)
Det er vanlig å forveksle JavaScript med Java, men likhetene mellom disse er mer visuelle enn noe annet. JavaScript er et datamaskinspråk som sørger for å gi nettsider dynamiske elementer. Det er dette som gjør at man på noen nettsider kan bytte ut tekst, fjerne tekst eller legge inn tekst når du klikker på ulike deler av nettsiden. Det kan også brukes til å åpne pop-up vinduer. JavaScript kan, sammen med annet innhold som HTML inne på en nettside, sende en kode lokalt i nettleseren. Dette kan skje automatisk eller som en følge av hva brukeren av nettsiden har foretatt seg.

Ikke bare nettbasert

JavaScript brukes ikke nødvendigvis bare i nettbaserte miljøer. Det kan også brukes i for eksempel PDF-filer og på skrivebordet.

Fra tidlig internett

Teknologien ble faktisk utviklet av Brendan Eich som jobbet for Netscape Communications Corporation, og det tok bare 10 dager i 1995. Disse konkurrerte med Microsoft innen internett-teknologier og plattformer. I 1996 annonserte Netscape at de hadde nominert JavaScript som en kandidat til teknologi som skulle brukes som standard i industrien. Siden dette ble det utviklet mange nye utgaver, selv om den fjerde aldri ble ferdiggjort. Den femte kom i 2009, og den sjette ble lansert i juni i fjor.

ella