Noen tips til webdesign innenfor ulike segmenter

Hvis du ønsker at kunden skal velge akkurat din nettside foran andre konkurrenter, så er det viktig at du legger en del jobb i utviklingen av nettsiden din. Webdesign har blitt viktigere og viktigere med årene, i takt med digitalisering og bruk av Internett. I dag nærmest forventer kunder at tjenester skal være tilgjengelige på nett, eller i det minste at de kan finne informasjon om tjenester via firmaets hjemmeside.

Brukervennlighet er nøkkelen

Det er visse faktorer man bør ha i bakhodet når man designer en nettside. Først og fremst er det viktig at den har fokus på brukervennlighet. Hvis kunden opplever at det er vanskelig å orientere og navigere seg gjennom siden, vil han raskt velge en annen leverandør av produktet han ønsker. I tillegg til brukervennlighet, bør også designet på nettsiden din formidle det du ønsker at kunden skal assosiere med produktet du selger. Ta nettbutikken Nelly som et eksempel. I tillegg til å ha en oversiktlig nettbutikk, fokuserer de også tydelig på en gitt målgruppe ved hjelp av designet på nettsiden. Det fremstår som lett, lekent og ungdommelig.

Marker deg som en seriøs aktør

Innenfor andre segmenter er det igjen andre retningslinjer man bør følge for å forsikre seg om at kundene forblir på siden. En spillnettside, for eksempel, bør, i tillegg til den opplagte brukervennligheten, også ha fokus på selve spillopplevelsen til kunden. Utover dette er det også viktig at man oppfattes som en seriøs aktør på markedet, og her kan for eksempel korrekt språk og lett tilgjengelig informasjon om sikkerhet være indikatorer på dette. Bruk av farger er viktig, uansett hvilket område man designer innenfor, ettersom det finnes en hel vitenskap bak bruken av ulike farger i webdesign. For eksempel assosieres ofte fargen blå med godt humør, og da er det kanskje ikke noen tilfeldighet at mange av de største sportsidene, som for eksempel FIFAs eller UEFAs hjemmesider, bruker blå farge i designet sitt.

ella