Vanlige feil å gjøre innen webdesign

shutterstock_383327554
Enten man vil presentere et firma, en sak eller en nisje på nett, så er man nødt til å forholde seg til webdesign. God webdesign handler om mer enn bare estetikk, det handler også om å få folk til å ville besøke og bruke nettsiden din. Om den ikke er brukervennlig er det heller ingen mulighet for at den vil kunne fungere til sitt formål, da det er overveiende sannsynlig at de som besøker den heller vil huske hvor dårlig den er enn hva det er siden tilbyr.

Å glemme søkefelt

Å glemme søkefelt er faktisk en overraskende vanlig feil innen webdesign, og det er også en veldig alvorlig en. De som besøker nettsiden er ofte interessert i noe enkeltstående der inne, ikke nødvendigvis alt som tilbys. En søkeboks lar de som ønsker noe spesifikt finne dette raskt og enkelt, men om man glemmer den vil de neppe bruke krefter på å lete lenge.

Å lage for vanskelig navigering

For vanskelig navigering er en annen feil som dukker opp overraskende ofte – og som er veldig lett å unngå. Man kan ikke gå ut ifra at de fleste som besøker nettsiden er folk som behersker internett på et høyt nivå. La det være veldig lett å bevege seg fra et sted til et annet, og gjør alt oversiktlig.

ella