Webdesign – viktig for bedriften

Har du en bedrift, bør du vite hvor viktig det er å ha en funksjonell, brukervennlig nettside med uttenkt webdesign. Mange slurver med dette og tråkker i salaten – salgstallene går ned og bedriften lider. Her gir vi deg tre eksempler på hvordan ting skal gjøres, og hva man bør ligge unna;

NSBs hjemmeside

Hva vil man som regel gjøre om man besøker NSBs hjemmeside? Jo, man vil kjøpe togbilletter. Man vil gjøre det raskt, enkelt og smidig. Derfor får NSB to tomler opp når det gjelder webdesign. Rett fra startsiden kan man velge destinasjon og kjøpe billettene i løpet av noen få minutter. Samtidig har de en fargerik, men nøytral bakgrunn fra den naturen. Det er lett å finne frem til all informasjon man kunne trenge, samt lese seg opp på ulike reisemål om man er usikker på hvor man vil reise. Med en såpass flott hjemmeside er det ikke rart at NSB viser veldig gode tall år inn og år ut.

Nettsiden til Nordea

Webdesignet på hjemmesiden til Nordea viser akkurat hvordan det ikke skal gjøres. Dette er veldig underlig, med tanke på at bankkjempen bør ha mer enn nok midler til å leie inn profesjonelle webdesignere. Det ser nesten ut som at Nordea har gitt jobben til et par ungdommer fra videregående – hjemmesiden ser rett og slett primitiv ut. De har listet opp en rekke forskjellige kalkulatorer, kurser og nyheter på hjemmesiden, men er det dette potensielle kunder er på utkikk etter? Det verste er menyene. Utvidende menyer bør aldri brukes av profesjonelle bedrifter. De er kronglete og det er lett å trykke feil – derfor har Nordea fått mye kritikk for deres design.

ella