Webhotell

shutterstock_361151180
Kort sagt er et webhotell noe som gjør det mulig å lansere sin egen nettside dersom man ikke har tilgang på en egen server. En bruker kan publisere filer på internett og bruke disse til for eksempel nettsider. Dette er det vanligste bruksområdet for webhoteller. Man får da en plass på webhotellet ved at det knyttes til et domenenavn og som oftest også e-postadresse(r).

Ulike plattformer

Webhotellene må gjøres tilgjengelige for en plattform og webhotellene er tilgjengelig på flere av dem samtidig. Vanligvis gjelder dette Windows og Linux. Hvilken plattform du skal bruke avhenger først og fremst av hvilket programmeringsspråk du ønsker å benytte, men det finnes også andre og mindre viktige elementer å ta hensyn til. PHP vil som regel føre til at du må velge Linux, mens ASP eller ASP.NET fører til at du må velge Windows. Selv om det i teorien er mulig å kjøre PHP på et webhotell hos Windows vil dette sjelden støttes.

Pris og funksjonalitet

Disse to tingene henger selvsagt nøye sammen. Prisene på webhotell vil nemlig variere sterkt avhengig av funksjonaliteten webhotellet har. Størrelse og hvor mye trafikk som kan genereres spiller selvsagt også inn. Dette er en bransje med stor grad av konkurranse, så man kan alltid finne noe som passer ens eget behov.

ella