WordPress

shutterstock_333329612
Mange forbinder nok ordet «WordPress» med blogger. Det er nemlig veldig vanlig for bloggere å bruke denne plattformen til å uttrykke seg på. Men det er noe mye større enn bare et samlingssted for blogger. Kort sagt så er WordPress et system der man kan publisere nettsider, «content managing system» som det heter på engelsk. WordPress er skrevet i PHP med en database av typen MySQL.

Størst fra 2010

Den største utgivelsen WordPress noen gang har stått for kom i 2010. Historien er selvsagt mye lengre og WordPress er offisielt etterfølgeren til det tidligere b2/cafeblog. Men fra 2010 skjedde det som så at WordPress MultiUser ble smeltet sammen med den vanlige utgaven av WordPress. Det som er litt gøy er at de kaller opp utgivelsene sine etter kjente jazzmusikere, blant andre Strayhorn og Kubrick.

Enormt stort

Det har nå blitt anslått at WordPress brukes av mer enn 25 % av de ti millioner største nettsidene i verden og det er fremdeles det mest populære systemet for bloggere. Mer enn 60 millioner nettsider verden over er bloggere som benytter seg av WordPress.

På mobil

WordPress er laget for å kunne brukes godt på Android, iOS, Windows-telefoner, WebOs og BlackBerry. Dette innebærer at de som har blogger eller nettsider også kan bruke mobilen til å oppdatere disse.

ella